VP Academy – klättrar upp till toppen av avfallshierarkin

 

Eftersom vi haft och har en rad internationella besök här på Vera Park och en del av dem har renderat i konkreta affärer, så kommer vi satsa på att utbilda de företag, kommun och lands-representanter i hållbar cirkulär avfallshantering/resurs optimering. Därför har ett avtal ingåtts med Lunds universitet, Campus Helsingborg, som kommer att hålla kurser i praktisk cirkulär ekonomi under ledning av professor Hervé Corvellec, Department för Service Studies.

 

Målet med detta är att Vera Park ska bistå med sin kompetens och kunskap i de olika projekten, genom till exempel utbildning och rådgivning. Att hjälpa och organisera utbildningar för och vara rådgivare åt internationella partners är en viktig del av Vera Park.

 

Kurserna inleds under årsskiftet 2017/2018.. Här lär man sig vad man ska överväga och tänka på och hur man ska planera för en komplett lösning inom avfallshantering för en kommun eller organisation.

 

De nära banden till industrin och akademin ger unika kunskaper och är förutsättningar för den helhetssyn som krävs för cirkulära system. Det är denna kunskap som lärs ut i Vera Park Academy och som testas och verifieras i och med VeraPark Cerificate of Circularity, VPCC. En verifikation på att organisationer och produkter fungerar i en verklig miljö, vad gäller cirkulära flöden. Från konstruktion via produktion, över konsumtion till återvinning.

EnglishUnknownSwedish